Nieuws door de Redactie

‘Je leven in een vuilniszak’

Veel jongeren die (tijdelijk) bij jeugdhulporganisatie TriviumLindenhof komen wonen, komen binnen met hun spullen in een vuilniszak.

Ze hebben hun bezittingen snel bij elkaar moeten zoeken in een onveilige situatie of er was thuis geen geld voor een goede tas. Als ze weer vertrekken of een weekend naar huis gaan, gaat alles weer mee in dezelfde vuilniszak.

Enkele medewerkers van TriviumLindenhof vonden dat dit anders moest kunnen. Ze stelden het fenomeen van de vuilniszak – en vooral het gevoel dat het de jongeren geeft – intern aan de kaak.

In samenwerking met Beat the Bag, een organisatie die zich inzet voor een circulaire economie, en Nationaal Fonds Kinderhulp werd een oplossing bedacht.

Beat the Bag maakt unieke tassen op volledig circulaire en sociale wijze. Het Nationaal Fonds Kinderhulp financiert de eerste tweehonderd tassen voor kinderen die bij TriviumLindenhof verblijven.

De mooie, stevige tas die de jongeren krijgen, staat symbool voor betere tijden en eigenwaarde. Ieder kind dat binnenkomt met een vuilniszak vol spullen zou moeten horen: ‘Jij bent de moeite waard en daar past geen vuilniszak bij.’

Beat the Bag werkt momenteel aan de productie van de tassen. Naar verwachting worden ze in het najaar uitgereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *